Bătaie de joc cu procentul pentru pensii! După ultimele discuții, ar urma să crească cu numai 6,2%, aproape de trei ori mai puțin decât se vehiculase până acum! Asta ar fi propunerea social-democraților, care reiese din stenogramele ședinței conducerii PNL.

Această decizie a fost luată în urma unei ședințe dintre liderii PNL, iar anunțul a fost făcut chiar de premierul Nicolae Ciucă și pare să fie vorba despre o liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Pensiile ar urma să crească cu 6,2%, un procent mult mai mic decât se anunțase inițial, urmând ca mai apoi diferența până la o anvelopă de 15% să fie folosită pentru acordarea unor ajutoare care să meargă numai spre pensionarii cu venituri mici.

Dacă până acum, în ultimele săptămâni, s-au vehiculat trei alte procente, toate mai decât acesta din urmă, mai exact 10%, 12% sau 15%, cu atât ar fi urmat să crească pensiile, iată că acum aleșii s-au răzgândit, însă nu pare să fie un consens în cadrul PNL în ceea ce privește acest procent, pentru că membri au reacționat negativ, în special prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a fost foarte vehement și a spus că nici măcar o majorare cu 15% a pensiilor nu ar acoperi inflația. 

Articolul precedentJAFUL din energie: Giganții cumpără ieftin și vând scump – În buzunarele cui intră banii noștri
Articolul următorSalariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 3.000 de lei/lună de la 1 ianuarie 2023