Guvernul intenționează să crească pensiile minime cu peste 150 de lei începând cu 1 ianuarie, potrivit unor surse Realitatea PLUS. Această măsură face parte dintr-un proiect de ordonanță aflat în lucru în prezent la nivelul executivului.

Potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale, proiectul de ordonanță propune o creștere a pensiilor minime, fapt ce va avea un impact direct asupra peste un milion de pensionari. Aceștia vor beneficia de o majorare a veniturilor, oferindu-le posibilitatea de a face față mai ușor costurilor crescânde ale vieții de zi cu zi.

De asemenea, proiectul de ordonanță aduce cu sine și o altă modificare importantă – pensiile speciale nu vor mai crește cu rata inflației. Această decizie vine în contextul eforturilor guvernului de a asigura o distribuție echitabilă a resurselor bugetare și de a consolida sustenabilitatea sistemului de pensii.

Articolul precedentRomânii care nu vor primi facturi pentru luna decembrie la electricitate și gaze – Anunțul făcut de o mare companie
Articolul următorLegea pensiilor 2024. Modificare majoră. Ce se întâmplă cu românii care au cotizat peste 25 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau