Paul Brummel: Sper ca modificarea legilor justiției să nu împiedice anchetele comune

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută joi, la finalul mandatului său de patru ani, că speră ca modificările legilor justiţiei să ajute şi nu să împiedice anchetele comune întreprinse de România şi Marea Britanie.

În cei patru ani de mandat, a spus Paul Brummell, „am văzut progrese foarte importante în toate domeniile de colaborare româno-britanică”.

El a punctat că una dintre ramurile economice care a avansat a fost comerţul, depăşind în 2017 cifra de 4 miliarde de euro. Exporturile britanice în România au crescut cu aproximativ 10%, a mai subliniat Brummell. „Ne dorim evident ca acest trend să continue şi după Brexit”, scrie News.ro.

El a amintit şi de investiţiile britanice în sectoare precum comunicaţiile şi IT, care a cunoscut cea mai mare creştere a investiţiilor din ultimul an, şi care se bazează pe resurse umane foarte bine pregătite.

„Investitorii vor ca ţara în care investesc să fie una stabilă, fără corupţie. Investitiile sunt în creştere, dar putem face mai mult”.

Brummell a subliniat şi că, în ultimii doi ani, colaborarea privind apărarea şi securitatea a  înregistrat un punct culminant, când au avut loc cele mai ample operaţiuni bilaterale.

Legat de cooperarea internaţională în domeniul juridic privind traficul de persoane, Brummell a afirmat: „Sperăm ca modificările justiţiei să ajute şi nu să împiedice aceste anchete (…) Este un moment foarte important în ceea ce priveşte statul de drept pentru România”.

Sistemul juridic românesc şi cel britanic sunt „dificil de comparat”, a mai afirmat el. „Este mai bine ca cetăţenii români să ia o decizie. În trecut, în Marea Britanie, în majoritatea cazurilor, politicienii condamnaţi penal au demisionat”.

Ambasadorul Marii Britanii va părăsi Bucureştiul la finalul săptămânii viitoare.

 

Articolul precedentPeștele nu mai e mâncarea săracului. Piața a atins 380 de milioane
Articolul următorGuv vs Guv: Incertitudinea legislativă limitează creditarea în România”

Comments are closed.