Patronatele din turismul balnear așteaptă un miliard de euro, pentru refacerea bazelor

Introducerea voucherelor de vacanţă a însemnat o creştere importantă a veniturilor în zona balneară, consideră reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), care așteapă sprijinul financiar de un miliard de euro, pentru refacerea bazelor de tratament, arată OPTBR,  într-un comunicat publicat marți.
Potrivit patronatului balnear, fondul de investiţii de circa un miliard de euro destinat infrastructurii şi stabilimentelor balneare, cât şi reducerea cotei de TVA, stabilirea redevenţei zero pentru resursele balneare utilizate pentru sănătate, sunt măsuri care pot conduce în câţiva ani la revitalizarea turismului balnear românesc şi la o dezvoltare de ansamblu al turismului în România.

„OPTBR salută iniţiativa de a sprijini cel mai important sector turistic din România, respectiv turismul balnear. După mulţi ani de promisiuni electorale şi strategii începute şi nefinalizate, observăm cu satisfacţie că, în sfârşit, există o voinţă politică şi sperăm şi un consens în aceasta direcţie, pentru ca această formă de turism bazată exclusiv pe un potenţial de excepţie al României, să devină o realitate”, arată OPTBR.

Ministerul Turismului a anunţat că salariații vor primi şi în 2019 vouchere de vacanţă.

Articolul precedentProgramul „Investeşte în tine!”, pus în dezbatere publică de CNSP
Articolul următorDolarul trece din nou de pragul de patru lei la cusul BNR

Comments are closed.