Lansarea cu întârziere a noilor modele de telefoane 5G de către Apple a dus la cea mai mare scădere trimestrială a vânzărilor de iPhone din ultimii doi ani, potrivit Agerpres.

Din cauza vânzărilor slabe, acțiunile Apple s-au depreciate cu 5%, adică o pierdere de 100 de miliarde de dolari pe bursă. Din 2013, Apple a livrat noile iPhone-uri în luna septembrie, dar din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) a amânat cu o lună prezentarea noii generaţii de telefoane, iar unele dispozitive încă nu au fost livrate.

Chiar dacă vânzările semnificative de laptopuri Mac şi AirPod-uri au majorat veniturile şi profiturile în trimestrul trei din 2020, vânzările de iPhone au scăzut cu 20,7%, la 26,4 miliarde de dolari. În precedentele două trimestre, Apple a raportat venituri care au depăşit estimările analiştilor, graţie vânzărilor puternice provocate de echipamente necesare pentru munca de acasă precum tablete iPad, laptop-uri şi accesorii care se conectează cu telefoanele iPhone.

Investitorii se aşteptau la vânzări mai scăzute de iPhone-uri, dar declinul a fost mai sever decât se anticipa, în special în China, unde mai mulţi clienţi au acces la tehnologia 5G decât în SUA sau Europa.

În acest an, acţiunile Apple au crescut semnificativ, astfel că producătorul telefoanelor iPhone a devenit prima companie americană cu o capitalizare de piaţă mai mare de 2.000 de miliarde de dolari. Chiar dacă pandemia a afectat economia globală şi a perturbat lanţurile de aprovizionare, Apple se bucură de o cerere solidă pentru telefoanele iPhone, tabletele iPad şi computerele Mac din partea celor care lucrează sau studiază de acasă.

Articolul precedentParlamentul European se închide temporar
Articolul următorLudovic Orban: ”Grija noastră foarte mare este să nu afectăm economia pentru că oamenii au nevoie de locuri de muncă”