OUG privind rectificarea de buget, publicată în Monitor

Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetară pe acest an şi OUG cu privire la rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat au fost publicate în Monitorul Oficial, după ce actele normative au fost adoptate miercuri de Guvern, fără avizul CSAT.

În Monitorul Oficial de vineri au fost publicate Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018 şi Ordonanţa de Urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018.

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce Guvernul a aprobat rectificarea bugetară fără avizarea în CSAT, că Executivul forţează limitele Constituţiei şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că va analiza cu atenţie cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR rectificarea bugetară adoptată de Guvern, precizând că în paralel aşteaptă şi argumentele juridice de la Preşedinţie pentru a demara un astfel de demers. Reprezentanţii instituţiei au adăugat că vor analiza şi jurisprudenţa CCR, a CEDO şi a Comisiei de la Veneţia cu privire la acest subiect.

Articolul precedentRomânia se întoarce la cantina săracilor
Articolul următorRomânia externalizează riscuri de peste 900 milioane euro către reasiguratori internaționali

Comments are closed.