Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuţiilor cu factorii implicaţi.

 

Anunțul premierului vine în urma declarațiilor contradictorii făcute de liderii ALDE și PSD pe tema „ordonanței lăcomiei”.

„Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie făcute modificări, pe care nu trebuie să le facă guvernul, ci cu toţi factorii implicaţi. Să putem modifica ce nu e bun”, a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tucă Show.

Ordonanţa 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci şi companiile din energie şi comunicaţii a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităţilor de reglementare, potrivit Mediafax.

Remus Borza, fostul consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, a avansat sâmbătă, înainte să fie demis, într-o intervenție telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanțe care să modifice celebrele OUG 114/2018 și OUG 19/2019.

„De principiu a existat o logică a ordonanței 114, am avut creșteri economice chiar de 7%, în 2017, în medie de 4,7% în ultimii șapte ani și o dublare a PIB, iar impozitul colectat de la 600.000 de firme înregistrate la Registrul Comerțului a scăzut de la an la an, este un paradox”, a spus Borza.

Articolul precedentPreviziuni. Barilul de petrol ar putea scădea sub 30 de dolari
Articolul următorRăzboiul ride sharing versus taximetrişti intră în faza ameninţărilor