Premierul Ludovic Orban a criticat luni măsurile luate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în privința pieței energiei electrice și a gazelor, spunând că deciziile afectează competitivitatea companiilor românești și duc la importuri nejjustificate de gaze.

”ANRE știe că guvernul vrea să anuleze taxa pe energie (din OUG 114 – n.red.), dar zilele astea stabilesc tarifele luând în calcul această taxa de 2%. Impactul – creșterea prețului pentru consumatorul final. La fel și cu liberalizarea pieței, am dat anumite semnale, ei fac invers. Au mai făcut una anul ăsta: au mărit cu 80% taxa de cogenerare”, a spus Ludovic Orban într-o intervenție la Forumul Capitalului Românesc.

”N-o să recunoască dl președinte (Dumitru Chiriță – n.red.), dar a existat ceva ciudat și la stabilirea prețului, vizavi de Hidroelectrica, Nuclearelectrica. E un subiect dramatic pentru companiile care au în structura costurilor un consum semnificativ de energie. Ele își pierd competitivitatea. La fel și în privința gazelor: suntem pe locul 3 în UE la rezervele de gaze naturale, dar noi importăm”, a spus Orban.

Articolul precedentOrban, despre casele de marcat: E un caz “școală”!
Articolul următorEXCLUSIV REALITATEA PULS. Cum arată proiectul de BUGET pe 2020