Orange România contestă amenda pe care a primit-o, marţi, din partea Consiliului Concurenţei şi susţine că nu a făcut decât să stopeze practicile înşelătoare ale unui furnizor de servicii, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea Agerpres.

„Orange România a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei pentru reacţia legitimă şi justificată de a stopa practicile comerciale înşelătoare ale unui furnizor de servicii. Reamintim că demersurile de stopare a comportamentelor frauduloase reprezintă o practică recomandată şi aplicată în România şi la nivel european”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, Orange va folosi toate mijloacele legale pentru a contesta această sancţiune.

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că a sancţionat Orange România cu o amendă de 64,9 milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro) pentru abuz de poziţie dominantă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Potrivit autorităţii de concurenţă, în perioada 2011 – 2015, operatorul de telefonie a limitat accesul unei companii la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienţii Orange.

Compania care a depus reclamaţia are activitate de tip integrator, adică intermediază transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte între anumite companii beneficiare şi clienţii operatorilor de telefonie mobilă.

În cadrul investigaţiei, Autoritatea de Concurenţă a constatat mai multe fapte ale Orange prin care a limitat accesul Simplus la reţeaua sa, cum ar fi: refuzul de a deschide noi servicii comerciale prin alocarea unor noi numere scurte, respectiv închiderea anumitor numere scurte.

În perioada 2012 – 2013, Simplus era principalul jucător din România pe piaţa de intermediere de transmitere de mesaje comerciale prin numere scurte, iar acţiunile Orange i-au diminuat cifra de afaceri în perioada 2012 – 2015 de aproximativ cinci ori.

 

Articolul precedentMugur Isărescu: Nu suntem Ministerul băncilor
Articolul următorDe ce a scăzut piața de fuziuni și achiziții în 2018, în plin „boom” economic