Oprah Winfrey a pus Apple în ”fructiera” sponsorilor

Apple a semnat cu Oprah Winfrey, celebra realizatoare de talk-show-uri din Statele Unite, un acord multianual pentru programe noi și originale.

Semnarea acestui acord vine în urma faptului că Apple își dorește extinderea portofoliului său de conținut original și intră, astfel, într-o competiție umăr la umăr cu Netflix și Amazon pentru captarea atenției consumatorilor.

„Împreună, Winfrey și Apple, vor crea programe originale care se vor axa pe abilitatea ei incomparabilă de a se conecta cu publicul din întreaga lume”, conform unui anunț Apple făcut vineri. „Proiectele lui Winfrey vor fi lansate ca fiind parte dintr-o arie mai largă de conținut original Apple”.

Compania nu a specificat dacă Winfrey va apărea în emisiuni, dar este de așteptat să aibă un rol pe ecran pe post de gazdă și intervievator. Compania a omis, de asemenea, să ofere detalii despre aspectele financiare aferente.

Apple a adăugat că înțelegerea nu va afecta contractul lui Winfrey cu OWN, rețeaua de televiziune pe care a lansat-o în 2011 și cu care Winfrey și-a extins recent colaborarea până în 2025.

Apple, Amazon și Netflix se află într-o competiție fără precedent în ceea ce privește semnarea unor contracte cu producătorii și realizatorii de emisiuni de televiziune și au acceptat să plătească sume fără precedent în industrie pentru a-și putea asigura conținutul original și exclusiv.

Având la dispoziție un capital financiar enorm, intrarea lor în business-ul de la Hollywood a schimbat radical segmentul de divertisment și a forțat studiourile tradiționale să plătească suplimentar pentru cei mai buni performeri.

În ultimul an, Apple a parafat astfel de înțelegeri pentru o serie întreagă de show-uri cu nume mari precum Reese Witherspoon, Steven Spielberg, Octavia Spencer și Kevin Durant.

Pentru Apple, aducerea Winfrey și a altor nume de marcă din showbiz este o modalitate de a menține consumatorii în universul Apple, începând cu iPhone și mergând până la Apple TV și, de asemenea, de a atrage noi clienți care ar putea decide că accesul la conținutul original al companiei merită achiziția unui astfel de serviciu.

Aducerea lui Oprah Winfrey în echipa Apple înseamnă, totodată, și un câștig imens pentru producătorul din Cupertino, în special pe parte de experiență în privința realizării si producerii de show-uri, aspect cu care Apple, deocamdată, nu are cu ce să se mândrească.

„Nu știm nimic despre felul cum se face televiziune”, a declarat vicepreședintele Apple, Eddy Cue, pentru CNNMoney, în martie. „Noi venim cu un alt aport: știm cum să creăm aplicații, știm cum să facem distribuție, știm cum să vindem. Dar nu știm cum să creăm show-uri”.

Articolul precedentCod portocaliu de inundații. Autoritățile află prima dată cazele sinistrelor care lovesc anual
Articolul următorMarele business cu talpă roșie se întoarce la proprietarul de drept

Comments are closed.