OMV plătește taxa de solidaritate! Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Finanțe, ultimele date adunate de ANAF în urma controalelor arată clar că taxa trebuie plătită și de gigantul austriac. Între timp, din cauza scandalului uriaș care a pornit după ce compania a contrazis statul și a insistat că nu plătește, o delegație a Comisiei Europene vine în luna martie în România să clarifice lucrurile. 

OMV va plăti taxa de solidaritate impusă de statul român, spun surse guvernamentale.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a susţinut luna trecută că i-a cerut şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze controale tuturor companiilor, inclusiv companiei OMV Petrom care nu a plătit taxa de solidaritate.

„Am solicitat şi domnului preşedinte Heiuş (n.r. preşedinte ANAF) să facă o analiză pe toate companiile. Din punctul meu de vedere nu am dubii că această contribuție nu va fi plătită inclusiv de către această companie”, declara Adrian Câciu în ianuarie.

Cu toate acestea, compania OMV Petrom a susținut la începutul lunii februarie că nu datorează taxa de solidaritatea statului român, în condițiile în care a anunțat că în 2022 a înregistrat un profit record de 2,1 miliarde euro, de aproape două ori ai mare decât precedentul record, realizat în 2013, de 1,1 miliarde de euro.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentȘi, totuși, dincolo de Marius Budăi și de Banca Mondială, de ce nu sunt bani pentru pensii?
Articolul următorVești importante pentru români. Toate facturile la energie și gaze naturale se schimbă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau