OMV Petrom a anunţat marţi numirea lui Thomas Gangl ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, precum şi ca vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare, ca urmare a renunţării lui Manfred Leitner la mandatul în funcţiile menţionate. 

”În conformitate cu prevederile art. 1537 aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Thomas Gangl a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere şi Vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom, începând cu data de 1 iulie 2019 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, arată un comunicat transmis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Thomas Gangl a absolvit studii de inginerie mecanică la Universitatea Tehnică din Viena şi de asemenea inginerie mecanică la Universitatea Salford (Manchester). Şi-a început cariera la OMV în 1998 în calitate de inginer de procese în cadrul Rafinăriei Schwechat unde a deţinut mai multe poziţii de conducere de-a lungul anilor. Din anul 2016, Thomas Gangl a ocupat poziţia de Vicepreşedinte Senior al Unităţii de Afaceri Rafinare & Petrochimie, fiind responsabil de toate cele trei rafinării ale OMV. Începând cu 1 iulie 2019, Thomas Gangl va deveni membru al Directoratului OMV Aktiengesellschaft, responsabil de Operaţiunile de Rafinare & Petrochimie.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică deînaltă eficienţă de 860 MW.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Articolul precedentTeodorovici anunță încă un împrumut! 600 de milioane de dolari pentru medicină preventivă
Articolul următorVânzările Dacia au prins viteză în Europa