Miercuri, 20 februarie, intră la tranzacționare o emisiune de obligațiunile corporative emise de retailerul online Elefant Online, cu simbolul ELEF21, în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB.

Emisiunea cuprinde 76.514 obligațiuni, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei, o scadență de trei ani, în valoare totală de 7,6 milioane lei. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 9% p.a., plătibilă semestrial.

Operațiunea a fost intermediată de Tradeville în calitate de Consultant Autorizat. Compania a fost înființată în 2010 de către Fribourg Capital, ulterior alte două fonduri de investiții alăturându-se prin majorare de capital – 3TS Capital Partners (în 2014) și Axxess Capital (în 2016).

Inițial, elefant.ro s-a concentrat pe o singură categorie de produs – cartea, în anii următori compania trecând printr-o diversificare majoră a ofertei. În prezent, este al doilea jucător din comerțul online local după numărul de comenzi, fiind lider de piață pe segmentul de carte și unul dintre jucătorii mari pe piețele pentru cosmetice, parfumuri și jucării.

Elefant dispune de o rețea națională de 20 de puncte de livrare, deschise în cele mai mari orașe din țară.

Până la finalul anului 2018, investiția actionarilor în companie se ridica la 17 milioane de euro.

Sursa: BVB

Articolul precedentManagerii Fondului Proprietatea, avertisment legat de efectele OUG 114
Articolul următorImpozite mai mari pentru mașinile din București. Vezi cu cât cresc