O nouă tendință în imobiliare: locuința lângă birou

40% dintre locuinţele aflate în construcţie în Bucureşti şi împrejurimi sunt amplasate în imediata apropiere a unei clădiri de birouri, potrivit unui studiu întocmit de către compania de consultanţă imobiliară SVN Romania.

Astfel, circa 6.000 de locuinţe amplasate la mai puţin de un kilometru de o clădire de birouri ar putea fi livrate în 2019 în Bucureşti şi în împrejurimi. Aproximativ 14.000 de locuinţe sunt în diferite etape de construcţie în Bucureşti şi împrejurimi, potrivit datelor SVN Romania, şi ar putea fi finalizate în 2019 în funcţie de modul în care dezvoltatorii îşi vor respecta ritmul de construcţie asumat, scrie News.ro

”Pe măsură ce veniturile populaţiei au crescut, iar companiile au continuat să îşi dezvoltate afacerile, preluând tot mai multe spaţii moderne de birouri, s-a majorat şi numărul persoanelor care doresc achiziţionarea unei locuinţe amplasate lângă un mare centru de afaceri. Anul 2019 aduce de altfel o premieră pe piaţa rezidenţială din Bucureşti: pentru prima dată segmentul middle market, caracterizat prin locuinţe cu suprafeţe mai mari şi un amplasament mai bun, semi-central, deţine ponderea majoritară din oferta nou dezvoltată, după o perioadă de ani de zile în care locuinţele cu suprafeţe mici, amplasate la marginea oraşului,  au dominat piaţa”, explică Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Cele mai multe locuinţe amplasate în imediata apropiere a unei clădiri de birouri se află în zona de vest a oraşului, în Militari, urmată de zona Politehnică.

Articolul precedentServiciul Apple Pay este disponibil și în România
Articolul următorCurs valutar. Euro scade ușor, la fel și cotația aurului