Românii mai primesc o lovitură. Oficialii europeni au decis, în urma a nenumărate discuții, să aplice o taxă pe centrala de apartament și pe carburanți. Toate aceste măsuri, spun ei, vizează reducerea la zero a poluării. 

Oficialii au instituit o taxă de poluare care va fi aplicată atât celor care dețin o centrală de apartament, cât și celor care folosesc carburanți.

Ministrul Mediului – Tanczos Barna, aflat la Bruxelles, a spus că, printre altele, s-a discutat despre instituirea unei taxe pe fiecare metru cub de gaz consumat, prevederea fiind programată a intra în vigoare din anul 2027.

Deciziile luate la Bruxelles îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament din România, care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare, anunță ministrul Mediului. Potrivit lui Tanczos Barna, începând cu 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat.

Europarlamentarii au căzut de acord și asupra impunerii unei taxe pentru carburanți, potrivit ministrului.

„Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii. Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă. Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția. Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a declarat Tanczos Barna la un post TV.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentItalienii de la Tirrena Scavia rămân fără contractele de la CNAIR. Nu au terminat nicio lucrare începută
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau