Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat un nou tip de burse pentru elevi, iar acestea se vor aplica de anul viitor. Informaţia apare într-un proiect de ordonanță de urgență lansat în consultare publică.

„Prin acordarea de burse primilor 30% din elevii fiecărei clase ne-am dorit să susținem și să stimulăm dorința copiilor din fiecare clasă și din fiecare școală de a învăța mai mult.

Principiul de a acorda burse pentru un procent din elevii fiecărei clase este un principiu bun și o modalitate de a reduce inechitățile.

În urma feedbackului primit, am considerat necesar să facem anumite ajustări privind acordarea burselor”, a spus, luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat că aceste modificări se vor aplica începând cu anul școlar viitor.

Scopul acestei burse e de a motiva și elevii care au în acest moment rezultate medii să progreseze. Este, practic, o formă de a stimula progresul individual de învățare”, adaugă ministrul Educației. Cuantumul bursei de reziliență, precizează oficialul, va fi de 300 de lei pe lună.

„Bursa de reziliență se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor.

De bursa de reziliență vor beneficia și elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul „Școli din spital sau la domiciliu”, a mai precizat Deca.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentBurduja: Vom abroga „taxa pe soare”. Comisia Europeană a răspuns că fiecare stat poate decide dacă o introduce sau nu
Articolul următorMinistul Muncii a făcut anunțul: Când vor primi pensionarii deciziile cu majorările de pensii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau