Compania daneză ISS, cel mai mare furnizor mondial de servicii de curăţenie, se retrage de pe 13 pieţe cel mai puţin profitabile, printre care se numără şi România.

 

Grupul danez ISS A/S, cel mai mare furnizor mondial de servicii de curăţenie, intenţionează să elimine aproximativ 100.000 de locuri de muncă, adică aproximativ o cincime din forţa sa de muncă globală, şi să iasă de pe 13 pieţe cel mai puţin profitabile, printre care se numără şi România, transmite Bloomberg.

ISS, unul dintre cei mai importanţi angajatori din Europa, a decis să adopte aceste măsuri drastice după ce acţiunile sale au înregistrat o scădere de 18% în acest an, unul dintre motive fiind şi pariurile făcute de fondurile speculative împotriva companiei.

Echipa managerială a anunţat luni că intenţionează să simplifice afacerile prin restructurările anunţate. Operaţiunile din 13 ţări (Thailanda, Filipine, Malaezia, Brunei, Brazilia, Chile, Israel, Estonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi România) vor fi vândute.

Acţionarii ISS vor primi cel puţin un sfert din suma 2,5 miliarde coroane (383 milioane dolari) aşteptată de pe urma vânzării operaţiunilor, a declarat directorul general Jeff Gravenhorst.

„Trebuie să ne concentrăm capitalul şi resursele pe acei clienţi, servicii şi regiuni care pot beneficia cu adevărat de investiţiile noastre viitoare”, a subliniat Jeff Gravenhorst, potrivit Agerpres.

Toate aceste acţiuni ar urma să permită ISS să îşi îmbunătăţească performanţele financiare printr-o creştere mai puternică. Firma daneză estimează o creştere organică de 4-6% pe an pe termen mediu, comparativ cu o creştere de 1,5 – 3,5% aşteptată în 2018.

Articolul precedentROBOR la 3 luni, la cel mai scăzut nivel din ultimele 5 luni
Articolul următorPipera-Floreasca, un fel de Mecca a spațiilor de birouri din București