CEC Bank și-a avertizat clienții să nu dea curs unor mesaje SMS sau e-mail, în numele instituției, prin care li se cer datele bancare, sub pretextul apariției unei plăți suspecte. Banca precizează că este vorba despre o tentativă de fraudare, pentru că astfel de probleme nu se rezolvă prin solicitarea datelor pe care trebuie să le știe doar titularul.

„Ne confruntăm cu un val de tentative de fraudă prin care sunt solicitate informații personale și/sau bancare.

Clienții sunt apelați insistent de așa-ziși angajați ai băncii de pe diverse numere de telefon, unele dintre acestea chiar identice cu numerele noastre oficiale. NU SUNTEM NOI! Colegii noștri nu vă vor cere NICIODATĂ astfel de informații la telefon”, a transmis CEC Bank.

„Vă reamintim că este foarte IMPORTANT să fiți vigilenți în ceea ce privește email-urile, apelurile telefonice, mesajele de tip SMS/WhatsApp sau de pe diferite site-uri care solicită date cu caracter personal.

Nu trebuie să oferiți date precum numărul cardului, codul PIN, coduri de activare, de autentificare, de autorizare a plăților sau coduri pentru înrolarea în portofele digitale”, a mai comunicat banca.

Articolul precedentVeşti bune pentru românii care întâmpină greutăți cu plata ratelor şi riscă executarea silită. Ce trebuie să solicite băncilor?
Articolul următorBomba jurnalistică a anului, detonată la Culisele Statului Paralel. Cătălin Hideg dă totul în vileag, într-un mega interviu acordat Ancăi Alexandrescu – VIDEO