Acuzații grave ale jurnalistului Alexandru Căutiș la adresa mafiei din portul Constanța. Acesta susține că unul dintre personajele-cheie, Ioan Bobe, fost director al Camerei de Conturi Constanța, a fost numit reprezentant la Viena al Portului, cu ajutorul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Asta cu toate că Bobe a fost găsit vinovat de către comisia de cercetare disciplinară a Curții de Conturi, iar în urma unor reclamații risca să fie cercetat penal.

Alexandru Căutiș susține că Bobe și-ar fi „aranjat” transferul” la Viena, unde locuiește familia sa, cu un salariu lunar de 6.000 de euro și locuință de serviciu.

„Felicitări SRI, felicitări domnului premier Ciolacu, felicitări domnului ministru Grindeanu, felicitări domnului Mihai Busuioc, felicitări domnului procuror Gigi Ștefan, felicitări domnului Mîndrescu, felicitări domnului director Florin Vizan, felicitări domnului comisar Bărboiu și altor patrioți! Prin această numire domnul Ioan Bobe se reunește cu familia sa care trăia deja în Austria. Deși el este oficial divorțat de anul trecut… Va încasa în jur de 6000 euro. Bravo tuturor!!!” a scris jurnalistul Clubului de Presă, Alexandru Căutiș.

Potrivit acestuia, un alt personaj important, Florin Vizan, directorul general al portului Constanța, o are drept consilier personal pe Carmen Suciu, al cărei soț, Liviu Suciu, este director la Curtea de Conturi Constanța, deci fost coleg cu Bobe.

Exclusiv! Directorul Camerei de Conturi Constanța a fost găsit vinovat de două ori de comisia de cercetare disciplinară a Curții de Conturi, dar e în continuare menținut în funcție


Același Vizan a fost indicat de presa de investigații ca fiind „tovarăș” de haiducie al binomului Laura Vicol-Sorin Grindeanu.

CULISELE STATULUI PARALEL. Florin Vizan, stapanul Portului Constanta

„Mai ales domnul Bobe a fost răsplătit pentru modul impecabil în care s-a comportat în pandemie. Nu a avut societăți comerciale ascunse cu care a făcut deratizarea în pandemie sau mai înainte, cum au declarat cei care au lucrat în acele societăți. Nu a avut hotel nedeclarat în declarația de avere sau la Ministerul Turismului, cum au declarat vecinii lui. Nu a deținut sau deține o casă în SUA, cum au declarat martori ce au mers la acea casă și au pus la dispoziție filmări.

Pentru SRI, pentru DNA Constanța, pentru Curtea de Apel Constanța domnul Ioan Bobe este un român model, bun de reprezentant al uneia dintre cele mai importante companii de stat – Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Domnului Bobe urma să i se oficializeze două avertismente decise în toamna lui 2023 de către Curtea de Conturi. S-a autosuspendat la timp pentru a nu fi discutate în Plenul Curții. Și, cum ar veni, cu CV-ul nepătat, a primit o funcție pe plan extern. Om de încredere! Patriot adevărat bun de Viena! Familist adevărat!

Vreți o țară ca afară? O avem pe zi ce trece “ca afară”… doar că afară înseamnă și Rusia lui Putin și Austria lui Putin”, a scris Căutiș pe Facebook.

Articolul precedentClubul de Presă îi cere lui Marcel Ciolacu să dispună revocarea măsurii abuzive! PSD, lovitură împotriva libertății de expresie
Articolul următorUE intră la rupere în etichetele BIO și ECO mincinoase. Sunt vizate strategiile de marketing ale marilor lanțuri comerciale