Nu s-a lăsat cu bătaie pe acțiunile ALRO cu discont, tranșa pentru retail

În pofida unei campanii de popularizare vizibile, participarea investitorilor individuali este mai degrabă slabă la oferta Alro, plasamentele în primele 4 zile ale operațiunii de piață fiind cu puțin sub 10 milioane dolari, dar abia la 10,77% din tranșa alocată retailului, scrie Profit.ro.

Ordinele de subscriere s-au înmulțit ieri pe tranșa investitorilor individuali.  Faptul că a fost ultima zi în care micii investitori au putut beneficia de un discount de 7% a adus ordine pentru 5,38 milioane acțiuni, după ce în precedentele 3 zile erau cumulate ordine pentru numai aproximativ 821.000 de titluri. Este, totuși, o participare destul de slabă într-o ofertă care a lăsat deschis un procent de 15% din acțiunile vândute către investitorii de retail. Cele 6,20 milioane acțiuni subscrise reprezintă abia 10,77% din cele 57,57 milioane acțiuni puse în vânzare pe acest segment.

Oferta  de vânzare derulată de acționarii majoritari Vimetco și Conef vizează aproape 54% din acțiunile Alro Slatina (ALR) si se va încheia pe 16 iulie.

Articolul precedentMinisterul Finanţelor a împrumutat 503,4 milioane de lei de la bănci
Articolul următorAnaliștii Citigroup: “Nu vă speriați de scăderi, cumpărați în continuare”

Comments are closed.