În pofida unei campanii de popularizare vizibile, participarea investitorilor individuali este mai degrabă slabă la oferta Alro, plasamentele în primele 4 zile ale operațiunii de piață fiind cu puțin sub 10 milioane dolari, dar abia la 10,77% din tranșa alocată retailului, scrie Profit.ro.

Ordinele de subscriere s-au înmulțit ieri pe tranșa investitorilor individuali.  Faptul că a fost ultima zi în care micii investitori au putut beneficia de un discount de 7% a adus ordine pentru 5,38 milioane acțiuni, după ce în precedentele 3 zile erau cumulate ordine pentru numai aproximativ 821.000 de titluri. Este, totuși, o participare destul de slabă într-o ofertă care a lăsat deschis un procent de 15% din acțiunile vândute către investitorii de retail. Cele 6,20 milioane acțiuni subscrise reprezintă abia 10,77% din cele 57,57 milioane acțiuni puse în vânzare pe acest segment.

Oferta  de vânzare derulată de acționarii majoritari Vimetco și Conef vizează aproape 54% din acțiunile Alro Slatina (ALR) si se va încheia pe 16 iulie.

Articolul precedentMinisterul Finanţelor a împrumutat 503,4 milioane de lei de la bănci
Articolul următorAnaliștii Citigroup: “Nu vă speriați de scăderi, cumpărați în continuare”

Comments are closed.