Economia României a pierdut viteză în cometiția europeană în ultimul trimestru din 2018. Cu o creștere economică de 0,7% față de trimestrul anterior, România a fost depășită de 7 țări!

 

România a înregistrat în trimestrul patru din 2018 a patra mare creştere din Uniunea Europeană, de 4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017.

Creşteri economice mai mari decât cea a României au avut loc în Letonia (5,5%), Ungaria (4,8%) şi Polonia (4,6%). La egalitate cu creșterea României a fost economia Slovaciei.

Comparativ cu trimestrul al treilea, România a consemnat în trimestrul patru o creştere economică de 0,7%, depășită de 7 state și la egalitate cu Bulgaria şi Spania, în timp ce media de la nivelul Uniunii Europene a fost de 0,2%.

Cele mai mari creşteri economice comparativ cu trimestrul al treilea au avut loc în Lituania (1,6%), urmată de Ungaria, Letonia şi Cipru (toate de 1,1%), Finlanda (0,9%) şi Danemarca şi Slovacia (0,8%).

Zona euro a înregistrat un avans economic de 1,2% în trimestrul patru faţă de intervalul similar al anului precedent şi de 0,2% comparativ cu trimestrul al treilea.

La nivelul anului 2018, creşterea economică din UE a fost de 1,9%, iar în zona euro de 1,8%.

Articolul precedentEuro se apropie de nivelul de 4,75 lei
Articolul următorDe ce „taxa pe lăcomie” NU poate fi legată de ROBOR. Explicația BNR