Numele unei companii cunoscute de energie este folosit într-o campanie frauduloasă în care clienții sunt îndemnați să acceseze anumite link-uri pentru serviciile de electricitate sau pentru prelungirea contractelor.

Un client al companiei spune că a fost protagonistul unui episod de tentativă de fraudă. A fost apelat telefonic de un bărbat care s-a dat drept reprezentant al unei companii de energie, susținând că perioada contractuală este expirată. Ca atare, bărbatul a menționat că va trimite un link pe care clientul ar trebui să-l acceseze pentru prelungirea contractului.

Pentru că modul de operare a fost diferit de comunicarea avută până în acel moment cu reprezentanții companiei de electricitate, clientul a refuzat accesarea link-ului, menționând că va merge într-un punct de lucru pentru a discuta despre noile servicii. Apoi a apelat compania furnizoare pentru a clarifica situația și a fost înștiințat că perioada sa contractuală este în vigoare, astfel că a fost martorul unei tentative de fraudă.

Pentru a evita să devină victime ale unui fraude prin mijloace electronice, oamenii trebuie să nu ia în considerare şi să nu acceseze link-uri sugerate în comunicări transmise prin aplicaţii de mesagerie şi/sau SMS și să nu introducă date cu caracter personal sau să efectueze plăţi în pagini nesecurizate.

Articolul precedentCotația DOLARULUI a explodat în raport cu leul și euro. Într-un an, a crescut peste rata INFLAȚIEI
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL | Schema combinațiilor de la Transporturi – Ultima licitație de la CFR: Două miliarde de euro pentru 166 km