Mirela Călugăreanu, noua șefă a ANAF, care a mai condus instituția și în 2017, pe vremea când Guvernul era condus de Mihai Tudose promite „schimbări majore” la Finanțe.

Noua șefă a ANAF, Mirela Călugăreanu, promite că instituția va deveni un partener de încredere al cetățenilor din România.

„Un rol important o să îl acordăm prevenirii evaziunii fiscale și asigurarea unui tratament diferențiat contribuitorilor din România în funcție de comportamentul lor fiscal”,  a declarat Mirela Călugăreanu.

Noua șefă ANAF promite reducerea numărului de declarații fiscale, care în prezent sunt în număr de 600 și

Prima masură va fi cea de a reduce numărul de formulare pentru declarațiile fiscale destinate persoanelor juridice.  Dacă vă uitați pe siteul nostrul, avem în jur de 600 de formulare. Vrem să oferim servicii de calitate, simplificare mecanismelor fiscale care să susțină conformarea la declararea veniturile fiscale. Încercăm asigurarea unui tartament diferențiat în funcție de contribuabil ți de comportamentul lui”,  a mai spus Călugăreanu.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut cuvinte de laudă la adresa noii șefe ANAF, Mirela Călugăreanu. Ea o înlocuiește pe Mihaela Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.  Eugen Teodorovici susține că în perioada următoare ANAF trebuie să își îmbunătățească relația cu cetățenii și să primeze transparența în instituție.

Este o persoană cu foarte mare experiență și este un fiscalist de execepție. Sunt convins ca o să fie un factor de nădejde în ceea ce privește respectarea planului de colectare. De asemenea, doamna președinte știe că partea de administrare fiscală trebuie să cunoască o îmbunătățire. Pornind de la termeni clari de la decizii de impunere. Știm clar că se lovesc românii de astfel de probleme. De asemenea, relația cu cetățenii trebuie să fie mai bună. Nu în ultimul rând îmi doresc ca meritocrația si transparența să primeze. Trebuie eliminată politizarea și corupția”, a precizat Eugen Teodorovici.

Articolul precedentRezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 856 milioane de euro în mai
Articolul următorCine este Mirela Călugăreanu, noua șefă de la ANAF