Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL. Ea a dat exemplu din Franța, care taxează giganții fiscali, anunțând, voalat, noi taxe.

„A doua componentă a OUG 114 o reprezintă măsurile care au ca scop îmbunătățirea strategică în comunicații și energie. În sectorul energetic vor fi protejați consumatorii casnici prin mecanismul nou și anume serviciul universal pentru consumatorii casnici. Un astfel de mecanism funcționează în Italia și Franța. Se discută acum introducerea lui și în UK. Și în domeniul comunicațiilor există exemple din alte state. Franța își prezintă zilele acestea taxarea giganților fiscali”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

OUG 114 a decis plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale timp de trei ani.

„În zilele imediat următoare vor avea discuții cu reprezentanții din domeniul energiei, cât și din cel al comunicațiilor, astfel încât să prezentăm cele mai bune soluții. Analizăm și efectele taxei pe active financiare. MFP a purtat discuții atât cu BNR, cât și cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor și au fost identificate soluții benefice pentru toate părțile implicate. OUG 114 a reglementat și angajamentele noastre de majorare a pensiilor și salariilor. Guvernul a majorat pensiile în avans și va continua să o facă”, a mai spus premierul.

Tema propusă de PNL la „Ora premierului” a fost intitulată „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

Articolul precedentRomânia a primit sprijinul Franţei pentru aderarea la OCDE
Articolul următorOrdonanța lăcomiei, adoptată tacit de Senat