Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul are în plan un proiect de act normativ prin care se dorește creșterea sumei pe care statul o oferă părinților ce se întorc mai devreme la locul de muncă din concediul de creștere a copilului.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, a fost adoptat în primă lectură un proiect de act normativ care prevede creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului de la 650 de lei la 1.500 de lei.

„(Proiectul – n.r.) care surprinde, de asemenea, o măsură activă de stimulare a activităţii profesionale ţine de creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază în momentul de faţă părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului. După cum bine cunoaşteţi, în momentul de faţă, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani de zile, primesc un stimulent de 650 de lei pentru încă un an. Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă ar fi acoperită de o creştere a stimulentului de reinserţie la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor sau părinţilor care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creşterea copilului”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Raluca Turcan a menţionat că este vorba despre o măsură care „aduce şi un sprijin la bugetul statului”, întrucât orice creştere a ocupării în sistemul economic are un impact pozitiv asupra economiei. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Purtătorul de cuvânt al BNR: Un ton fatalist legat de prețuri nu e potrivit în momentul acesta
Articolul următorRaluca Turcan: Persoanele care cumulează pensia cu salariul trebuie să OPTEZE pentru unul dintre drepturi în 30 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau