De astăzi se scumpesc țigările, dar și băuturile alcoolice. Accizele la țigări cresc cu 13%, iar cele la alcool cu 20%. Și mâncarea din restaurant sau cea comandată este mai scumpă de astăzi după creșterea TVA.

1 august vine cu o serie de modificări fiscale care fac că viaţa românilor să fie mai scumpă. Viciile sunt primele pentru care vom plăti mai mult. Acciza minimă obligatoriu în plată pentru 1.000 de țigarete ajunge la valoarea de 594,97 lei de la 563,97 lei. Asta înseamnă o majorare de 62 de bani pentru un pachet de ţigări.

Şi alcoolul se scumpeşte. Acciza la alcool va creşte, iar asta va atrage prețuri mai mari cu 20 la sută. Cresc şi taxele reţinute de stat de pe urma câştigurilor obţinute din jocurile de noroc. Astfel, pentru venituri de până în 10 mii de lei statul va reţine 3% din câştig, în timp ce pentru venituri care depăşesc suma de 66.750 lei statul va reţine 11.650 lei plus 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 66.750 lei.

Modificările Codului fiscal îi vizează şi pe românii care au job-uri part-time. În cazul acestora, dările către stat vor fi similare cu cele salariului minim pe economie. Sunt şi câteva excepţii: elevii, studenţii cu vârsta până la 26 de ani, persoanele cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi.

Printre modificările care vor intra în vigoare de la 1 august se numără şi reducerea la 10.000 de lei a pragului pentru acordarea facilităţilor fiscale în industria alimentară şi în domeniul construcţiilor. Prin aceste modificări fiscale, statul îşi doreşte să adune bani în plus la buget, însă analiştii financiari spun că măsurile adoptate de executiv nu vor avea rezultatul dorit, ci dimpotrivă.

După scumpirile în lanţ, va urma un val de concedieri, care va afecta întreaga economie a ţării. În plus, prin creşterea taxelor şi impozitelor ar putea să crească munca la negru, iar asta va atrage după sine bani mai puţini în visteria statului.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCe taxe cresc de la 1 august. Cele 7 modificări fiscale care vor intra în vigoare
Articolul următorAeroportul Băneasa se redeschide astăzi, după 9 ani de modernizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau