Noi ”scheme” stil MFP. Bugetul ajutoarelor de stat, 145 milioane euro anual

Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economieprin Hotărârea de Guvern nr.476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr.580.

Modificările aduse Ordonanței, arată că valoarea minimă a investiției pe care trebuie să o facă o firmă care beneficiază de ajutorul de stat s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro), bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro, operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare, cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual, arată, MPF pe pagina sa de Internet..

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale, arată MPF pe pagina sa de Internet.

MFP a elaborat și Ghidul solicitantului și proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.

În termen de 15 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.476/2018 vor fi aprobate Ghidurile mai sus menționate, prin ordin al ministrului finanțelor publice.

Articolul precedentTesla construiește o fabrică la Shanghai unde va produce 500.000 de vehicule în primii cinci ani
Articolul următorSistemul Bauspar a fost deblocat. Legea economisirii- creditării, promulgată

Comments are closed.