Numeroși români vor putea primi bani în plus la pensie dacă o nouă propunere legislativă depusă deja la Senat va fi adoptată. Este vorba despre echivalarea vechimii în muncă pe contract de mandat ce cea de pe un contract de muncă normal.

În aceste condiții, cei care lucrează în baza unui contract de mandat nu ar mai fi dezavantajați la angajarea la stat, de exemplu, unde se cere vechime în muncă.

Inițiatorii propunerii legislative propun ca în Codul Muncii să fie inclus un capitol nou, dedicat contractului de mandat, iar prevedere care recunoaște vechimea în muncă să fie inclusă și în Legea societăților.

În acest moment, doar angajații sunt raportați în REVISAL, excluzându-se astfel persoanele care lucrează pe baza unui contract de mandat.

Din acest motiv, activitatea executată sub această formă contractuală nu este considerată vechime în muncă și, prin urmare, nu este înregistrată în Revisal, potrivit avocatnet.ro.

Articolul precedentTU DECIZI! Lupta electorală se vede la Realitatea PLUS! Află primul REZULTATUL VOTULUI. Sociologi și analiști de top, dezbateri de foc în ziua alegerilor
Articolul următorDeciziile de recalculare a pensiilor întârzie, care este noul termen anunțat de autorități