Premierul Nicolae Ciucă a dat, joi, detalii despre prețurile la energia electrică pentru anul viitor, subliniind că toate aceste noi măsuri la care se referă vor fi cuprinse într-un proiect de ordonanță de urgență în perioada următoare. 

„Am convenit că vom continua să asigurăm prețul de 0,68 de bani (n.a corect 0,68 de lei) pentru cetățenii care consumă până în 100 de kilowați, 0,80 lei pentru cei care consumă până în 255 de kilowați. Același preț va fi și pentru cei care consumă peste 255 kilowați pâna la acest plafon, dar ce depășește va avea un alt nivel de plată și este luată în calcul acea sumă pe care ați vehiculat-o de 1,3.

De asemenea pentru IMM-uri s-a stabilit să menținem acea sumă de 1 leu pe kilowatt, iar pentru marii consumatori 1,3 lei, urmând ca toate aceste elemente tehnice să fie cuprinse intr-un proiect de ordonanță de urgență”, a declarat Ciucă, la Suceava, relatează HotNews.ro.

Potrivit premierului, producătorii de energie beneficiază în acest moment de venituri suplimentare și la producător se va aplica un impozit peste anumite niveluri de preț, astfel încât „cu banii obținuți din impozit la producător să putem să acoperim sumele pe care le folosim la compensare”.

Articolul precedentPortalul ANAF se va afla în lucrări de mentenanță, vineri, 11 noiembrie
Articolul următorDNA și DIICOT destructurează MAFIA GUNOAIELOR. Șef al grupării, audiat timp de 3 ore – VIDEO