Nike ignoră mesajul lui Trump, și câștigă 6 mld dolari pe mâna „protestatarului în genunchi” (VIDEO)

Au decis să meargă pe mâna unuia dintre cei mai controversați sportivi americani ai momentului și valoarea brandului le-a crescut puternic în câteva luni.

Acțiunile Nike au avansat în ultimul an, înregistrând o creștere de 5 procente de la 1 mai, aducând un plus de 6 miliarde dolari celor 130 de miliarde cât valora compania la începutul companiei. Ziua Muncii – ziua în care compania a anunțat că fostul fundaș al echipei San Francisco 49ers, a fost starul celei de a 30-a aniversări a companiei „Just Do It”, informează CBSnews, potrivit Vox.com.

Kaepernick a apărut într-un spot TV alături de un banner tipărit cu sloganul Nike: „Crede în ceva. Chiar dacă trebuie să sacrifice totul. Doar fa-o”.

Supărarea lui Trump care sugera că produsele producătorului de echipament sportiv Nike, -s-ar putea trezi cu apel la boicot din partea administrației americane, a avut exact un efect contrar. Cea mai recentă campanie publicitară a utilizat imaginea jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick, care și-a încheiat cariera după ce a refuzat să salute steagul american la deschiderea unui meci, așezându-se in genunchi. Pentru controversatul sau gest din 2016 Trump l-a criticat iar Amnesty International l-a premiat.

Gestul lui Kaepernick a făcut rapid prozeliți alți jucători afroamericani stand în genunchi în timp ce se intona imnul SUA, înainte de începerea meciurilor, pentru a-și exprima dezacordul față de acțiunile violente  ale polițiștilor.

Donald Trump si o parte din partizanii să au considerat acesst gest ca o lipsă de respect drapelul SUA.

 

În prezent, Kaepernick se află în conflict cu NFL. Jucătorul consideră că oficialii Ligii s-a înțeles între ei – să nu-i permită să joace pe durata protestelor.

Campania publicitară a lui Nike, care include și alte vedete, precum tenismena Serena Williams și baschetbalistul LeBron James, a fost centrată pe figura lui Colin Kaepernick. Acest fapt a stârnit ample nemulțumiri. Mulți utilizatori de Internet și-au distrus echipamentele Nike și au anunțat acest lucru pe rețelele de socializare.

În pofida acestor convulsii, compania are o evoluție pozitivă. Valoarea globală Nike a urcat cu 6 miliarde de dolari de la Ziua Muncii și până acum.

America este divizată de aceste proteste în două tabere radicale, separate atât de diferențele rasiale, cât și de partizanat, după cum relevă un sondaj NBC/WSJ, efectuat în august. Și totuși, Colin Kaepernick, unul dintre protagoniștii acestui conflict, este un vehicul de succes. Deși nu a jucat timp de doi ani, tricourile cu numele lui sunt printre cele mai populare din NFL, cu vânzări în creștere. Tricourile destinate femeilor sunt deja sold-out, după cum informa Reuters săptămâna trecută.

Decizia Nike de a-și construi brandul pe imaginea lui Kaepernick, cu tot ce reprezintă el, pare a fi din ce în ce mai puțin o opțiune riscantă și tot mai mult una câștigătoare.

Articolul precedentCursul a trecut de pragul de 4,66 lei/euro, fără un salt puternic
Articolul următorMasa monetară a BNR, 365,22 miliarde lei. În circulație, 66,40 miliarde, la 31 august

Comments are closed.