Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îi răspunde ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după ce acesta a declarat luni că disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou este folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex şi că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

„În atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu:

Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României.

Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a replicat Nicușor Dan.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

„M-am săturat şi eu şi alţii, sunt convins că şi dumneavoastră, ca acest disconfort pe care îl au bucureştenii să fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, Guvernului, în a veni de fiecare dată cu bani ca să astupăm anumite găuri de la Metrorex. Nu asta e soluţia. Soluţia este totuşi într-un final, şi lucrul acesta aşa cum bine ştiţi se va întâmpla în acest semestru, până la sfârşitul anului, ca acolo să existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arăta toţi indicatorii economici, fiindcă bugetul statului nu poate să vină de fiecare dată să acopere minusul pe care Metrorex-ul îl are”, a precizat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentSoluția lui Petre Daea pentru SECETA din România: Eu nu aștept după PNRR. Avem bani și lege pentru irigații
Articolul următorRecensământ 2022. Peste 18 milioane de români înregistrați oficial – LISTA județelor fruntașe și codașe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau