Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că de luni ar urma să fie reluată furnizarea apei calde în urma avariilor care au afectat aproape jumătate din Capitală și dă vina pe Ministerul Energiei pentru nerespectarea termenului de 20 august.

Nicușor Dan a spus, luni la un post Tv că Termoenergetica a încheiat de joi reparaţiile şi că urmează să realizeze şi Ministerul Energiei operaţiunile necesare: „Promisiunea este pentru azi”.

Primarul Capitalei a spus că autoritatea locală a ales să facă acum aceste lucrări la reţeaua de termoficare pentru a preveni eventuale avarii de amploare în timpul iernii.

„Cam două săptămâni oamenii nu au avut apă caldă, pentru că am avut un aşa numit cămin, care este un loc unde se transferă apă caldă de pe o reţea pe alta, care avea o vechime de 55 de ani. Nu se mai intervenise. Şi eram în pericol ca chestiunea asta să pice iarna asta. Şi atunci s-a luat decizia: o facem vara asta. Am încercat să deviem pentru sectoarele 2 şi 3 de la CET Progresu şi a crăpat. Şi atunci s-a oprit CET Progresu şi până când s-a remediat…

Noi am terminat joi, săptămâna trecută, deci cam două săptămâni a luat să facem căminul acela, nu a fost apă caldă cam în jumătate (din Bucureşti, n.r.) (…) Până joi a fost treaba noastră. Începând de vineri, cred, din nou chestiunea e împărţită. Noi transportăm şi ministerul produce. De vineri, sâmbătă, duminică şi azi e o responsabilitate a Ministerului, care nu a fost gata cu CET-ul lui să producă”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat ce procent din Bucureşti are apă caldă, la acest moment, primarul Capitalei a răspuns: „Cam 50% din Bucureşti are apă caldă pentru că până joi a fost treaba noastră”.

„Avem date statistice despre satisfacţia oamenilor”

El a susținut că actuala administraţie a alocat pentru termoficare de trei ori mai mulţi bani decât sumele medii alocate în perioada 2016-2022. În ceea ce priveşte pierderile de apă caldă, Nicuşor Dan a precizat că acestea au început să scadă din anul 2021, după ce au înregistrat valori tot mai mari de-a lungul a zece ani consecutivi.

„Avem date statistice despre satisfacţia oamenilor. Cea mai rea iarnă a fost 2020. 2021 a fost puţin mai bine, 2022 a fost puţin mai bine. Iarna asta o să fie mai bine. (…) Am intervenit exact acolo unde ştiam că e riscul cel mai mare. Cum este Bulevardul Timişoara. Calea Văcăreşti nu o să o terminăm anul acesta, dar am început să lucrăm pe Calea Văcăreşti, unde este o chestiune sensibilă”, a mai spus Nicuşor Dan.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, despre apa caldă din Capitală: „Facem lucrări care trebuiau făcute de foarte mult timp şi nu s-au făcut”

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAnunț important privind majorarea pensiilor în 2024: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, confirmă planurile de creștere
Articolul următorGrevă de avertisment a sindicaliștilor din Administrația Fiscală și protest în fața Ministerului Finanțelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau