Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, cu ocazia organizării în România a Congresului Federaţiei Europene a Sindicatelor Fotbalului Profesionist, Divizia Europa, că apărarea intereselor colective şi individuale ale jucătorilor profesionişti este o misiune comună, motiv pentru care susţine propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în fotbal şi în sportul românesc în general.

”Fotbalul rămâne unul dintre cele mai iubite sporturi, reuşind să însufleţească stadioane întregi şi să inspire copii şi tineri din întreaga lume, trezindu-le dorinţa de joacă, de performanţă. România are o îndelungată tradiţie, iar legendele fotbalului nostru şi-au câştigat, prin talent şi antrenamente, locul binemeritat în echipele de vis ale suporterilor. Cu gândul la gloria de odinioară, dar şi cu speranţa că putem gusta din nou din cupa succesului, România are capacitatea de a redeveni remarcată şi remarcabilă în domeniul sportiv. Astfel, nu poate decât să ne onoreze faptul că acest eveniment de anvergură, organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori din România, reuneşte sindicatele de profil din Europa”,a transmis premierul.

Nicolae Ciucă a mai arătat în mesaj că ”apărarea intereselor colective şi individuale ale jucătorilor profesionişti este o misiune comună, motiv pentru care susţine propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în fotbal şi în sportul românesc în general, concomitent cu susţinerea financiară prin intermediul Ministerului Sportului- care vizează toate disciplinele sportive din România”.

”Guvernul de coaliţie pe care îl conduc şi-a asumat pentru prima oară de când România a devenit stat membru al Uniunii Europene să includă pe perioada de bugetare comunitară 2021-2027 bani nerambursabili pentru finanţarea educaţiei sportivilor în activitate dar şi a celor aflaţi la sfârşit de carieră pentru a se putea reintegra cât mai rapid în piaţa muncii – ceea ce dumneavoastră numiţi carieră duală. De asemenea, Guvernul sprijină prin alocări bugetare anuale federaţiile sportive recunoscute conform Legii sportului, pentru a-şi putea desfăşura activitatea curentă, dar şi pentru a da posibilitatea loturilor sportive naţionale la toate eşaloanele de vârstă să poată participa în competiţii europene, internaţionale sau olimpice”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a mai spus că are încredere că sportul românesc poate să dea dovadă de rezilienţă şi sunt pregătiţi să ofere tot sprijinul, chiar şi în perioade încărcate de imprevizibilitate, precum începutul anului 2020, când a asumat o măsură de protecţie socială care a vizat asigurarea unor indemnizaţii pentru toţi sportivii României pe perioada în care am fost nevoiţi să sistăm desfăşurarea competiţiilor sportive.

”Alături de finanţarea din bani publici, este necesară şi intensificarea eforturilor din partea conducătorilor federaţiilor sportive în atragerea de parteneri şi sponsori. În acest sens, Guvernul României analizează modalităţile de încurajare a finanţărilor în sport, prin măsuri fiscale adecvate”, a menţionat şeful Executivului.

Despre perspectivele de viitor, Nicolae Ciucă a arătat că ”Romania a investit şi continuă să investească la nivel naţional în infrastructură sportivă nouă”.

”Până acum, în ultimii cinci ani de zile au fost finalizate cinci stadioane noi, cu o valoare de aproximativ 190 milioane euro. Avem în execuţie încă patru stadioane noi şi alte trei urmează să fie contractate, bugetul alocat fiind de aproximativ 600 mil euro. Toate aceste stadioane sunt puse la dispoziţia comunităţilor locale, care, la rândul lor, facilitează accesul cluburilor de fotbal în organizarea şi desfăşurarea competiţiilor fotbalistice. De asemenea, investim în săli polivalente, în bazine de înot, în patinoare artificiale şi nu în ultimul rând în săli de sport dedicate uzului didactic si sportului de masă. România se dezvoltă, economia noastră creşte, iar această dinamică trebuie să se regăsească şi capacitatea noastră de a oferi sportului un rol din ce în ce mai pregnant în societate. Iar fotbalul, care şi-a dovedit în istorie puterea de a pune în mişcare emoţiile şi oferi inspiraţie pentru performanţă, merită atenţia noastră şi recunoaşterea societăţii. Felicitându-vă încă o dată pentru implicarea constantă în reprezentarea drepturilor şi intereselor jucătorilor, vă ofer asigurarea că, fie că discutăm de sportul comunitar, sportul în educaţie sau sportul de performanţă, aveţi toată susţinerea noastră”, a mai precizat premierul în mesaj.

Articolul precedentLegea „fără plăți cash” ajunge la vot final în Parlament. Ce se întâmplă cu salariile a sute de mii de români?
Articolul următorASF și FGA, căpușate politic! 800 de posturi ocupate de rudele, prietenii și relațiile puternicilor zilei