Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Lucian Bode, secretar general PNL, au participat marți la evaluarea tronsonului din Drumul expres Craiova-Pitești ce va fi dat în folosință la sfârșitul acestei săptămâni, înainte de Crăciun.

„Am participat la evaluarea tronsonului 3 drumului expres Craiova-Pitești, tronson care urmează să fie dat în folosință la sfârșitul acestei acestei săptămâni, pe 23-24 decembrie. 

Este un moment în care am vrut să punctăm că acest proiect a fost demarat în baza deciziilor guvernului liberal, în 2019.

Vom avea Oltenia conectată la Coridorul IV Pan-European, se va putea circula pe drumul expres, respectiv autostradă de la Craiova până la Constanța.

Este un obiectiv de relevanță strategică, singura modalitate prin care se poate dinamiza creșterea economică a regiunii”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL, președintele Senatului, la evaluarea tronosonului din Drumul expres Craiova-Pitești, ce va fi dat în circulație la finalul acestei săptămâni, înainte de Crăciun.

„Constructorul care a finalizat această lucrare este un constructor român, cu capital autohton, care a dat dovadă de mare seriozitate și eficiență în acest contract, iată că acest proiect e finalizat cu șase luni înainte”, a adăugat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„În urmă cu 4 ani PNL a reușit să schimbe paradigma, plecând de la modelul economic bazat pe consum la un model bazat pe stimularea investițiilor.

Am reușit să semnăm ordinele de începere a lucrărilor pentru tronsonul 2 care s-a dat în trafic anul trecut, în octombrie 2020 am semnat contractul de proiectare și execuție pentru tronsonul 3, inaugurat în câteva zile. 

Am fost preocupați să asigurăm și finanțarea. în 2020 guvernul liberal a alocat aproape 800 milioane lei pentru finanțarea acestui obiectiv.

Într-un singur an, Guvernul a alocat aproape 25% din sumele necesare pentru finanțarea lucrărilor.

Avem un constructor serios care realizează obiectivul cu 6 luni înainte de termen. ne-am dori ca anul viitor să avem tot drumul expres, 121 km, finalizat, dat în trafic.

Îmi doresc ca România să atingă borna asumată în PNRR, 3000 km de autostrăzi”, a declarat secretarul general al PNL, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor.

 

 

„Primul drum expres din România se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri celor 40 deja existenți. Este reușita unui constructor român, care a demonstrat seriozitate și eficiență în acest contract. Investițiile statului în economie sunt un vector important de dezvoltare, care ajută mediul de afaceri să fie profitabil și să conserve locurile de muncă, iar cetățenilor le oferă proiecte publice care contribuie la creșterea calității vieții.

Pentru transportatori, DEx12 – așa cum va arăta în forma sa finală – va reprezenta costuri mai mici, timp mai scurt și conectivitate mai facilă între Craiova și Pitești. Drumul asigură conectarea regiunii Olteniei cu Coridorul IV Pan-European și este una dintre piesele importante ale hărții infrastructurii de transport a României. Un drum de mare viteză este întotdeauna de interes pentru investitori, oferind posibilitatea unui transport rapid. Astfel, județele care sunt traversate de o autostradă sau un drum expres vor intra automat într-o spirală a dezvoltării pentru următorii ani”, a mai transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe Facebook.
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentParlamentul votează astăzi bugetul pentru 2024 – Plen reunit
Articolul următorLucian Bode: Îmi doresc ca România să atingă borna asumată în PNRR, de 3000 km de autostrăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau