Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că marile firme nu vor plăti anul viitor taxă de solidaritate socială, calculată din cifra de afaceri. Anunțul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat din nou că ar fi necesară impunerea unei taxe suplimentare asupra companiilor care au cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

„Tocmai a fost publicat Codul fiscal, ca atare anul viitor funcționează acesta. (…) Nu am discutat (cu Marcel Ciolacu – N.R.) problema acestei taxe, este un element pe care nu l-am discutat si trebuie să vă spun adevărul,” a afirmat premierul și liderul PNL.

Miercuri, Marcel Ciolacu a afirmat că „sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit (…) În ciuda opiniilor dure ale unor analiști sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri (…) însă (după – N.R.) niște reguli care să se aplice tuturor”, a afirmat președintele PSD.

Articolul precedentMinisterul Muncii. Nu s-a discutat despre MAJORAREA alocațiilor pentru copii
Articolul următorCotația DOLARULUI a explodat în raport cu leul și euro. Într-un an, a crescut peste rata INFLAȚIEI