Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după tragedia aviatică din Etiopia, în care au murit 157 de oameni. Ca urmare a restricţiei, zborul Flydubai FZ1795, efectuat cu o astfel de aeronavă, a aterizat la București, dar se va întoarce la Dubai fără pasageri, potrivit boardingpass.ro. 

Măsura de siguranţă vizează atât aeronavele înregistrate în Uniunea Europeană, cât şi cele din ţări terţe şi intră în vigoare de la ora 19:00 UTC, 21:00 ora României, potrivit comunicatului EASA.

Avionul prăbușit în Etiopia. Un martor a povestit detalii șocante dinainte de prăbușire

În acest moment, zbourile cu modele Boeing 737-8 Max şi 737-9 sunt suspendate în Marea Britanie, China, Franţa, Australia, Malaesia, Singapore, Irlanda, Germania, Olanda, Austria, Italia şi Turcia.

De asemenea, Serbia, Kuwait, India și Emiratele Arabe au interzis zborurile operate cu Boeing 737 MAX în spațiile lor aeriene.

În România, Tarom a semnat în iulie 2018 o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în 2023, in timp ce operatorul low cost Blue Air a comandat 12 aeronave tip Boeing 737 MAX 8 şi ar trebui să le primească încă din a doua jumătate a acestui an, potrivit adevarul.ro.

Articolul precedentStatul a respins investiţiile Transgaz, viitorul exploatărilor de gaze este incert
Articolul următorConfuzie la Londra, Brexit respins pentru a doua oară, soarta Theresei May incertă