Consiliul de Administraţie al Renault se va întâlni luni dimineaţă, la ora locală 08:00, pentru a discuta o posibilă alianţă cu rivala italo-americană Fiat Chrysler (FCA), a anunţat publicaţia franceză Le Figaro, transmite Agerpres.

Conform publicației franceze Le Figaro, Fiat-Chrysler propune un joint-venture egal, 50-50%.

Sâmbătă, publicaţia britanică Financial Times (FT) a informat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că cei doi producători auto negociază ”o alianţă cuprinzătoare”, iar cele două companii încearcă să-şi unească forţele pentru a face faţă schimbărilor structurale cu care se confruntă industria auto pe plan global.

Un purtător de cuvânt al Renault nu a dorit să comenteze informaţia potrivit căreia board-ul producătorului auto francez se întâlneşte luni.

Capitalizarea de piaţă combinată a Fiat Chrysler şi Renault este de aproximativ 33 de miliarde de euro (37 de miliarde de dolari).

Un potenţial acord ar determina Fiat Chrysler să se alăture în viitor alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, susţine FT.

Compania combinată rezultată în urma fuziunii dintre Renault şi Nissan ar urma ulterior să demareze noi achiziţii care i-ar extinde afacerile în lupta pentru dominaţia mondială cu rivalii Volkswagen şi Toyota, susţine FT.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Articolul precedentFMI, în vizită în România pentru evaluarea stării economiei
Articolul următorIndicele ROBOR a ajns la 3,27%, cel mai mic nivel din ultimele două luni