Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe au protestat, vineri, faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. La ieșirea de la discuțiile cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica a precizat că „ministrul ne-a promis că nu va fi dat afară nimeni”

.„Vrem păstrarea posturilor, nu majorări”, a mai precizat Marica.

Ministerul Finanţelor se obligă să nu disponibilizeze personal la nivelul aparatului propriu şi al unităţilor subordonate, iar până la data de 21 august să elaboreze proiectul de act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal, luând în calcul hotărârile judecătoreşti, a transmis Sed Lex, pe pagina de Facebook.

„Azi, începând cu orele 13:00, în urma protestelor declanşate de angajaţii din finanţe la nivel naţional, au avut loc discuţii cu ministrul finanţelor, domnul Marcel Boloş, şi reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din Ministerul Finanţelor şi ANAF. Ministerul Finanţelor se obligă că nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu şi unităţilor subordonate, cu precizarea că nu există o formă oficială pusă în transparenţă decizională, cele apărute în spaţiul public nefiind asumate”, se arată într-o postare a Sindicatului pe pagina sa de Facebook.

Totodată, potrivit sursei citate, până la 21 august, Ministerul Finanţelor va elabora proiectul de act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal, luând în calcul hotărârile judecătoreşti.

„Ministerul Finanţelor va susţine în cadrul Guvernului introducerea familiei ocupaţionale finanţe în viitoarea lege a salarizării. De asemenea, se va constitui un comitet de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi sindicatelor cu scopul de a elabora statutul angajatului din finanţe”, precizează sursa citată.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat joi proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Activitate blocată de proteste la mai multe direcţii financiare din țară. Trezoreriile sunt închise, nu se fac plăți

Marcel Boloș a descins la Trezorerie pentru a se asigura că că se vor face astăzi plățile către bugetari

Articolul precedentProgramul magazinele, băncile și instituțiile în minivacanța de Sfânta Maria
Articolul următorGuvernul Ciolacu a pregătit revoluția fiscală anti-capitalistă și anti-românească