Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a obţinut, oficial, un nou mandat în fruntea instituției pe care o conduce deja de 29 de ani. Plenul Parlamentului a votat, cu peste 300 de voturi ,,pentru” noul Consiliu de Administrație al Băncii Naţionale. Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din Europa. 

Marţi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR de către Comisiile pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat.

De asemenea, au fost validaţi cu unanimitate de voturi şi membrii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Florin Georgescu – prim-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea – viceguvernator, Eugen Nicolăescu – viceguvernator, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu. Comisiile au respins candidaturile lui Ionuţ Dumitru, Ion Horia Neamţu, Aura Gabriela Socol şi Marin Dinu.

Luni, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că îl susţin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

Articolul precedentBăncile europene, cu sabia deasupra capului. „Gaură” de 135 miliarde euro
Articolul următorUn nou șef la Romgaz