Dacă ai întâmpinat dificultăți la automatul de returnare a sticlelor goale, există câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-ți recupera garanția. Iată ce trebuie să știi pentru a evita respingerea ambalajelor și a-ți recupera banii pe garanție.

Garanție pentru ambalaje returnabile

La fiecare achiziție de sticlă de plastic, doză de aluminiu sau sticlă de sticlă din orice magazin, plătești o garanție de 50 de bani, exclusiv pentru produsele ce poartă logo-ul SGR. Este esențial să verifici acest aspect, deoarece unele produse fără logo-ul SGR nu sunt supuse acestei garanții și nu pot fi returnate la automatele din magazine.

Automatele de colectare a sticlelor goale pot respinge ambalajele din diverse motive tehnice sau logistice. De exemplu, aparatele pot să nu recunoască ambalajele sau să aibă capacitatea de colectare deja atinsă. În astfel de situații, ambalajele pot fi acceptate și preluate manual de comercianți.

Ambalajele nu trebuie să fie spălate

Este important să știi că sticlele goale returnabile nu trebuie spălate înainte de a fi returnate. Trebuie doar să le golești complet de conținut. Spălarea ambalajelor poate duce la deteriorarea etichetelor sau la reducerea lizibilității marcajelor SGR, ceea ce poate duce la respingerea lor la automat.

Automatele de colectare a sticlelor goale au parametri specifici de funcționare, stabiliți în funcție de dimensiunile ambalajelor, materialele din care sunt făcute și prezența logo-ului SGR. Prin urmare, ambalajele deformate sau cu lichid rămas în ele pot fi respinse de automate, se arată pe site-ul oficial al SGR.

Articolul precedentLiderii Coaliţiei se întâlnesc pentru a analiza scenariile de majorare a salariului minim
Articolul următorDacia Sandero a cucerit piața auto europeană. Cu cât au crescut vânzările față de anul trecut?