Moldova, amenințată de Gazprom că rămâne fără gaze în 48 de ore dacă nu-și plătește datoriile

Compania rusă Gazprom a avertizat Republica Moldova că în 48 de ore va întrerupe livrările de gaze naturale dacă guvernul de la Chişinău nu achită sumele restante pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie, pentru gazul deja furnizat.

„Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale„, a avertizat reprezentantul companiei ruse.

Compania rusă este „extrem de dezamăgită” de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, potrivit portalului deschide.md, citat de Agerpres.

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune „Rossia 24” că Gazprom a acceptat anterior condiţiile Chișinăului la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere „esenţială şi importantă”, aceea că Republica „Moldova achită în timp plăţile curente pentru gazul livrat”, precizează sursa citată.