Compania rusă Gazprom a avertizat Republica Moldova că în 48 de ore va întrerupe livrările de gaze naturale dacă guvernul de la Chişinău nu achită sumele restante pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie, pentru gazul deja furnizat.

„Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale„, a avertizat reprezentantul companiei ruse.

Compania rusă este „extrem de dezamăgită” de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, potrivit portalului deschide.md, citat de Agerpres.

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune „Rossia 24” că Gazprom a acceptat anterior condiţiile Chișinăului la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere „esenţială şi importantă”, aceea că Republica „Moldova achită în timp plăţile curente pentru gazul livrat”, precizează sursa citată.

 

Articolul precedentZi neagră pentru LEU. Minime istorice atât în fața euro, cât și a dolarului
Articolul următorEl Salvador construiește primul oraş Bitcoin din lume. Liderul populist al țării a anunțat proiectul megaloman