Consiliul de Supraveghere al companiei Transelectrica a prelungit, marţi, mandatele lui Marius Dănuţ Caraşol şi Mircea Coşea în funcţiile de preşedinte al Directoratului şi, respectiv, preşedinte al Consiliului de Supraveghere, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa din data de 04 iunie 2019, prin Decizia nr. 29, membrii Consiliului de Supraveghere au numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere pe domnul Mircea Gheorghe Dumitru Coşea”, se arată în documentul citat.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, Consiliul de Supraveghere a desemnat membrii provizorii ai Directoratului Transelectrica, întrucât mandatul actualilor membri încetează de drept în data de 20 iunie 2019.

Astfel, începând cu data de 21 iunie 2019, din Directoratul Transelectrica fac parte: Marius-Dănuţ Caraşol, Claudia-Gina Anastase, Andreea-Georgiana Florea, Alina-Elena Teodoru şi Adrian Savu.

Mandatul se acordă pentru o durată de patru luni, începând cu data de 21.06.2019, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Transelectrica în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval, se menţionează în raport.

„În conformitate cu prevederile art. 18 alin. (4) din Actul constitutiv al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA, Consiliul de Supraveghere alege ca preşedinte al Directoratului, denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer – CEO – al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA, pe domnul Caraşol Marius Dănuţ. Numirea membrilor Directoratului, desemnaţi mai sus, va deveni efectivă la data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA”, mai spune sursa citată.

Articolul precedentRomânii obțin tot mai greu credite de la bănci
Articolul următorFMI, avertisment pentru România