Modificări de ultimă oră privind acordarea voucherelor: Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență care va elimina anumite persoane de la ajutor, cu toate că, de miercuri, ar trebui să înceapă livrarea ajutoarelor de la stat. Oricum, cele 2,5 milioane de vouchere pentru alimente, promise de autorități, vor ajunge cu întârzieri, potrivit Realitatea Plus.

Guvernul a aprobat luni modificări ale Ordonanței de urgență 63/2022, prin care sunt acordate voucherele de 250 de lei, pensionarilor cu pensii mici și altor persoane vulnerabile, pentru acoperirea unei părți din cheltuielile cu hrana (alimente și/sau mese calde).

Principala modificare, prin care practic o parte dintre beneficiarii inițiali vor fi eliminați, este înlocuirea termenul de ”venit net lunar” luat în calcul pentru stabilirea ajutorului financiar, cu ”venit lunar realizat”, pentru ”o determinare corectă a veniturilor de către Ministerul Finanțelor prin Agenția Națională de Administrare Fiscală”, potrivit documentului.

De asemenea, a fost modificată seria categoriilor de venituri luate în calcul pentru determinarea nivelului veniturilor lunare realizate de către persoanele fizice potențial beneficiare ale sprijinului material.

Totodată, persoanele beneficiare de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei care nu au o adresă de domiciliu/reședință vor fi asimilate celor fără adăpost, astfel încât distribuirea tichetelor să se facă prin intermediul autorității locale.

Miercuri începe distribuirea voucherelor de 50 de euro. Vezi CALENDARUL actualizat

Marius Budăi explică ce se întâmplă dacă întârzie voucherele de 50 de euro – Câți români au dreptul la sprijinul social

Articolul precedentVot în Parlament: cresc salariile a mii de bugetari care lucrează în ministere
Articolul următorInflația lovește DEVASTATOR în zona euro. Scumpirile depășesc orice estimări