Modificarea schimbării: Musk anunță că Tesla va rămâne, în cele din urmă, o companie listată la bursă

Tesla va rămâne o societate cotată la bursă, a declarat CEO-ul Elon Musk, la foarte scurt timp după ce a promovat ideea de a o transforma într-o companie privată, pentru a evita volatilitatea acțiunilor companiei.

Musk a declanșat o furtună în piață și în mediile online în urma unei declarații pe Twitter că intenționează să delisteze Tesla, oferind un preț de 420 de dolari pe acțiune, adăugând că finanțarea era asigurată. După acel anunț, miliardarul și compania lui au fost țintele unor atacuri pline de scepticism cu privire la probabilitatea punerii în aplicare a demersului, în afară de spectrul amenințării unei anchete din partea SEC (Securities and Exchange Commission).

Cu toate acestea, într-un post de pe site-ul Tesla, Musk a făcut referire la opoziția acționarilor în această privință, pe lângă alte obstacole logistice, toate acestea făcând ca propunerea să devină neatractivă.

„Având în vedere feedbackul pe care l-am primit, este evident că majoritatea acționarilor existenți ai Tesla consideră ca o sa ne fie mai bine rămânând o companie publică”, a scris Musk. „Nu exista, de asemenea, nicio modalitate dovedită ca majoritatea investitorilor de retail să dețină acțiuni dacă am deveni o companie privată”.

Musk a părut să țină cont de o furie crescândă în rândul investitorilor Tesla, cu câțiva exprimându-și dezaprobarea pe fondul comportamentului public al CEO-ului.

„Deși majoritatea acționarilor cu care am vorbit spun că vor rămâne cu Tesla dacă ar fi devenit o companie privată, sentimentul, pe scurt, a fost „Vă rugăm să nu faceți asta”, a completat Musk.

CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, care a prezis ca acțiunile Tesla ar putea ajunge la o valoare de 4.000 de dolari, a declarat că Musk își va sabota propriile sale obiective în ceea ce privește producătorul de automobile electrice în cazul în care compania s-ar delista.

„Prin delistarea Tesla, Musk ar priva Tesla de a-și atinge propriile obiective prioritare – serviciile de mobilitate, autocamioanele autonome, stocarea energiei, chiar și dronele pentru transportul de pasageri”, a mai declarat Wood. „Musk are planuri mari și are nevoie de scalarea acestor planuri. Nu cred că acestea se vor putea fi îndeplinite la fel de eficient de o companie privată față de una publică”.

Graficul zilnic al acțiunilor Tesla, sursa: tradingeconomics.com

Cotația Tesla a consemnat, în săptămânile recente, un puseu de volatilitate, așa cum se poate constata din graficul de mai sus. Față de nivelul de la începutul anului, cotația se află în aceeași zonă, deși rezultatele publicate au venit pe placul investitorilor în timp ce promisiunea de a realiza o producție de 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână a fost îndeplinită.

Articolul precedentCe faci când nu ai bani de mâncare ? Faci un credit !
Articolul următorDeloitte: Oamenii de afaceri propun impozitarea veniturilor din criptomonede

Comments are closed.