Guvernul a aprobat proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede posibilitatea folosirii semnăturii electronice avansate sau calificate la încheierea contractului individual de muncă și în toate etapele conexe. 

Astfel, semnatăra electronică poate fi folosită și pentru validarea actelor adiționale la contractul individual de muncă, pentru întocmirea tuturor înscrisurilor/documentelor din domeniul relațiilor de muncă.

Potrivit proiectului de OUG, semnătura electronică va fi însoțită de marca temporală calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Măsura a fost luată ca urmare a creșterii semnificative a contractelor de telemuncă, de la  aproximativ 50.000 de începutul pandemiei la peste 380.000 de finalul anului trecut.

„Câtă vreme se mențin regulile de distanțare fizică, inclusiv la locul de muncă, iar telemunca rămâne o soluție dezirabilă, angajatorii trebuie sprijiniți, prin simplificarea procedurilor specifice de resurse umane, să utilizeze forme alternative de muncă”, a afirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Articolul precedentBugetul Capitalei a fost RESPINS! Consilierii USR PLUS au blocat bugetul lui Nicușor Dan – Primăria riscă să intre în INCAPACITATE de plată
Articolul următorProgramul marilor magazine în perioada de sărbători. Atenție la rata de infectare a localității