Analistul politic spune că, în cazul în care România hotărăște să nu se mai împrumute, atunci guvernul va fi forțat să reducă pensiile și salariile cu cel puțin 30%.

„De vreo 3 ani, datoria externă a României face o gimanstică incredibilă. Ne împrumutăm pe bandă rulantă. Statul se împrumută, dar nu cheltuie banii eficient. Dacă statul român taie imprumuturile și trăiește doar din ceea ce produce, atunci vom fi nevoiți să reducem salariile și pensiile cu cel puțin 30%. Deficitul bugetar este de 6%, deci România are 25% din buget pe datorie. Dacă scoatem această datorie din buget, trebuie să dăm jos salariile și pensiile cu 30% cel puțin. Dacă nu vrem să ne mai împrumutăm, atunci reducem salariile. Suntem în trendul Europei cu salariile mai mari la stat față de particulari. Naționalismul european a trecut, dar suntem într-un mare stat federal”, a declarat Miron Mitrea în emisiunea „Culisele Puterii”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPetre Daea, MESAJ CRUCIAL pentru fermieri: „Putem să salvăm plantele, dar și să salvăm economic fermele”. Ce SOLUȚII propune ministrul
Articolul următorMiron Mitrea: „România nu și-a închis niciodată porturile de la declanșarea războiului din Ucraina”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau