Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă le-a plătit angajaților, în interval de patru ani, sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă de peste șase milioane euro. Practic, raportat la anul 2017, bugetul pentru sporuri a crescut de aproape 600 de ori.

Din documentele obținute de Newsweek România, între 2017 și 2020, angajații ANOFM au primit sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă în valoare de peste 29 de milioane de lei.

Interesant este saltul spectaculos din 2019. Astfel, dacă în  2018 cuantumul sporurilor pentru condiții vătămătoare de muncă a fost de 45.600 de lei, în 2019 a sărit la peste 13,6 milioane de lei, adică de 298 de ori mai mare.

Comparativ cu anul 2017, bugetul sporurilor pentru condiții vătămătoare a crescut de 589 de ori.

Buletinul de expertiză  pe baza căruia a fost acordat sporul de condiții vătămătoare a fost eliberat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, iar Raportul de măsurători a fost eliberat  de către Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. – Sucursala București, a trasmis Ministerul Muncii pentru Newsweek România.

Potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 a salarizării unitare redactate în timpul mandatului de ministru al Muncii deținut de Olguța Vasilescu, de sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază pot beneficia cele 7 familii ocupaţionale  de funcţii bugetare (Învăţământ, Sănătate şi asistenţă socială, Cultură, Diplomaţie, Justiţie și Curtea Constituțională, Apărare, ordine publică și securitate națională, Administraţie), precum și personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.

Articolul precedentA fost finalizat raportul la METROREX! Cătălin Drulă: „Lista de probleme, deficiențe și abuzuri descoperită este lungă” – Nou consiliu de administrație
Articolul următorA fost emisă autorizația de construire pentru primii 7km din drumurile de legătură la Podul suspendat peste Dunăre