Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a lansat un apel către profesioniștii care doresc să se implice în administrarea şi conducerea noii Companii de Investiţii Rutiere. Instituţia vitală pentru derularea proiectelor de investiţii în autostrăzi şi drumuri expres a fost operaționalizată miercuri, prin adoptarea legii care prevede funcționarea companiei.

„Au trecut cinci ani de la adoptarea unei OUG care prevedea înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Din păcate, în tot acest amar de vreme, compania – deşi existentă pe hârtie – nu a fost operaţionalizată. Dar astăzi anunţ cu mare bucurie că această companie, vitală pentru capacitatea administrativă de a derula proiecte de investiţii în autostrăzi şi drumuri expres noi, se naşte cu adevărat. Operaţionalizarea CNIR este unul dintre punctele prevăzute expres în programul de guvernare al coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR şi iată că, la doar 3 luni de la preluarea mandatului, putem anunţa acest succes către opinia publică. Am spus că anul 2021 reprezintă debutul deceniului infrastructurii în România. Bugetul alocat este unul record la toate capitolele. Iar noua companie va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii şi proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp”, a scris Drulă pe facebook.

Ministrul a precizat că noi companie nu va consuma bani din buget, ci se va autofinanța din banii încasați prin rovinietă.

Şi am ajuns la momentul în care fac un apel către toţi profesioniştii din sistemul public şi din cel privat să se alăture echipei noastre. Căutăm prin acest apel public persoane care să se implice imediat în administrarea şi conducerea companiei CNIR (membri în consiliul de administraţie/director general/director financiar). Subliniez că acest call de CV-uri pentru managementul iniţial (termenul legal este „provizoriu”, conform OUG 109) nu este necesar, în mod normal alegerea fiind la latitudinea conducătorului autorităţii tutelare. Dar ne dorim să avem o bază de selecţie cât mai largă şi garantăm profesionalism în acest proces”, a transmis Drulă.

„Viitorul management va trebui, în primă fază, să construiască echipa, să structureze compania şi să creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al României.(…) Odată cu operaţionalizarea companiei începe ceea ce mie îmi place să numesc „o nouă aventură frumoasă”, a mai scris Drulă.

Articolul precedentO nouă zi neagră pentru leu, un nou record pentru euro
Articolul următorPropunerile reprezentanților HORECA pentru Timișoara