Cătălin Drulă a menționat, într-o postare pe o rețea socială, că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a accesat fonduri europene în valoare de aproape 1,4 miliarde de lei de la începutul anului. Membrul Executivului a mai precizat că acest lucru înseamnă o creștere de 135% față de perioada similară din 2019.

Cătălin Drulă: O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara! Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reușit să absoarbă 1,384 miliarde de lei – prin proiecte finanțate din fonduri europene.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, este o creștere de aproape 14%, iar față de 2019 de 135%.

Acești bani se văd concret în proiectarea și execuția drumurilor expres și a autostrăzilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu – Pitești, drumul expres Craiova – Pitești, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila) și în modernizarea liniilor de cale ferată – spre exemplu, Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad sau București – Giurgiu.

Articolul precedentVești bune de la Institutul Național de Statistică! Numărul șomerilor a scăzut în martie față de luna precedentă
Articolul următorRomânia împrumută 100 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru a reabilita peste 50 de școli