Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat, miercuri seară, că ia în calcul ca statul să suporte o parte din leasingul maşinilor electrice, așa cum se întâmplă în Franța. Oficialul a precizat că va avea o discuție în acest sens cu producătorii şi importatorii de astfel de autoturisme.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat, miercuri seară, la TVR Info că România ar putea aplica modelul Franţei, unde o parte din leasingul maşinilor electrice este suportat de stat.

”Voi avea discuţi cu producătorii şi importatorii pentru că la prima vedere cel puţin, văzând că lucrul acesta se face în Franţa, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea, pentru cei care aleg să ia o maşină în leasing, poate nu vor să o cumpere cu banii jos.

Poate alegem să finanţăm şi astfel de metde. Vorbim doar de Rabla Plus, maşinile electrice. Speranţa mea e că atunci când vom anunţa programul să putem să fim la aceeaşi masă toţi marii producători de autoturisme şi cu importatorii şi să spunem că toată lumea e mulţumită”, a precizat Mircea Fechet.

Întrebat, de asemenea, dacă la Rabla Clasic se păstrează valoarea tichetului de 7.000 de lei, Fechet a explicat că îşi propune păstrarea acestei valori.

Articolul precedentParlamentul a adoptat bugetul de stat pe anul 2024
Articolul următorCresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie. Care sunt noile valori, în funcție de vârstă?